banner_d.jpg

Login

Käyttäjänimi:
Salasana:

Kuvien käyttöoikeus

Valokuvien oikeudet on jaettu kahteen eri kategoriaan:

Valokuvan käytön sopimusehdot (rekisteröimättömille henkilöille)

1. Tekijänoikeudet

Kaikki valokuvan tekijänoikeudet säilyvät tekijänoikeuslain 49a §:n mukaan valokuvaajalla. Asiakas saa valokuvaan rajallisen käyttöoikeuden ostaessaan ja maksettuaan valokuvan.

2. Kuvan käyttöoikeudet

Asiakas saa ostaessaan kuvan (kuvan parhaan mahdollisen version) ja oikeuden käyttää sitä ostopäivästä lähtien. Oikeus valokuvan käyttämiseen on voimassa kuvaajan sekä asiakkaan sopimuksessa määritetyn ajan. Saamaansa käyttöoikeutta ei voi siirtää eteenpäin muille tahoille. Käyttöoikeus ei ole yksinoikeus vaan koivusaari.net ja kuvaaja voivat myydä samaa kuvaa myös muille asiakkaille.

Käyttöoikeus sisältää myös oikeuden muunnella kuvaa esimerkiksi kuvankäsittelyohjelmilla. Kuvaa ei saa muuttaa siten, että henkilöä, joka kuvassa esiintyy muunnellaan loukkaavasti tai henkilöä, jota ei tunnisteta muunnetaan tunnistettavaksi.

Käyttöoikeus kattaa kuvankäytön kaupallisissa ja ei-kaupallisissa käyttöyhteyksissä. Valokuvaa ei saa käyttää lain tai hyvän tavan vastaisesti. Kuvia, joissa esiintyy henkilöitä ei saa käyttää seuralais- tai muihin verrattaviin yhteyksiin. Kuvien luvatta kopioimisesta ja luvatta käyttämisestä seuraa tekijänoikeuslain mukainen rangaistus.

Näistä oikeuksista neuvotellaan tarvittaessa asiakkaan kanssa!

Valokuvan käytön sopimusehdot (rekisteröityneille henkilöille)

1. Tekijänoikeudet

Kaikki valokuvan tekijänoikeudet säilyvät tekijänoikeuslain 49a §:n mukaan valokuvaajalla. Asiakas saa valokuvaan rajallisen käyttöoikeuden esiinnyttyään kyseisessä valokuvassa.

2. Kuvan käyttöoikeudet

Koivusaari.net antaa käyttöoikeudet niihin valokuviin koivusaari.netin rekisteröityneille henkilöille, joissa rekisteröitynyt henkilö itse esiintyy. Oikeus valokuvan käyttämiseen on voimassa jatkuvasti. Saamaansa käyttöoikeutta ei voi siirtää eteenpäin muille tahoille. Käyttöoikeus ei ole yksinoikeus vaan koivusaari.net ja kuvaaja voivat käyttää kuvaa myös muissa palveluissa.

Käyttöoikeus sisältää myös oikeuden muunnella kuvaa esimerkiksi kuvankäsittelyohjelmilla. Kuvaa ei saa muuttaa siten, että henkilöä, joka kuvassa esiintyy muunnellaan loukkaavasti tai henkilöä, jota ei tunnisteta muunnetaan tunnistettavaksi.

Käyttöoikeus kattaa kuvankäytön ei-kaupallisissa käyttöyhteyksissä. Valokuvaa ei saa käyttää lain tai hyvän tavan vastaisesti. Kuvien luvatta kopioimisesta ja luvatta käyttämisestä seuraa tekijänoikeuslain mukainen rangaistus.

Selvennys: Jos olet rekisteröitynyt koivusaari.nettiin ja haluat käyttää jotakin kuvaa itsestäsi esimerkiksi jossakin toisessa yhteisöllisessä palvelussa, niin se on sallittua. Olisi tietenkin myöskin hienoa jos mainitsisit kuvan alla valokuvaajan nimen tai nimimerkin.

Katso tekijänoikeuslaki (Lähde: Finlex / Oikeusministeriö ja Edita Publishing).

Kaikki yhteydenotot kuvien ostamisesta, käyttöoikeuksista ja muustakin osoitteeseen juho@koivusaari.net.

Juho Koivusaari ( juho@koivusaari.net ) 27.11.2009 02:10